teisipäev, 20. august 2024

Lahkumine

 


Kulunud, kuid ikka toimiv kalambuur koos fotokollaažiga hotelli fuajee seinal võtab nädala parimal viisil kokku:


VERY NICE!

reede, 16. august 2024

5. ja 6. päev. Digital Teaching Essentials in Nice.

 5. päev

Päev algab tavapäraselt mänguga - sel korral GimKit.

Ja me mängime veel! Genially - võimaldab luua interaktiivseid ja mängulisi presentatsioone.

AR Halo - liitreaalsus. Minu telefoni jaoks liiga nõudlik.


Tegime kokkuvõtte nädalasest õppimisest ja arutasime, mida võiksime kasutada edaspidiselt.

Meie nädala tööd
Meie nädala tööd Padletis



6. päev

Me ei kohtu sel päeval klassiruumis, vaid kultuursel laevasõidul mööda Prantsuse Riviera rannikut.


kolmapäev, 14. august 2024

3. ja 4. päev. Digital Teaching Essentials in Nice.

3. päev - uus päev, samad rõõmud!

Blooket - mängime ja õpime prantsuse keelt

AI - ohud ja võimalused

AI ja eetika

Meie digitaalne jalajälg ja turvalisus

Videode loomine - Clipchamp, Capcut, Loom

Artsteps - näituse loomine virtuaalses klassiruumis

Edpuzzle - kuidas toimetada ja täiendada küsimustega Youtube'i videosid


4. päev

Mõtleme selle peale, mida me õppimise. Kinnistame. Individuaalselt, rannas.

Ühist õppetööd ei toimu. Vist selle pärast, et Prantsusmaal on rahvuspüha.

NB! Eelnev päev oli selle võrra pikem, kui kellelgi jäi kripeldama.

teisipäev, 13. august 2024

Digital Teaching Essentials in Nice. 2. päev

 2. päev

Õpime!

Educaplay - kui sa oled tüdinenud Kahoot'ist

Gamma - presentatsiooni koostamine AI abiga

Copilot - loo visuaale

Perplexity - Google'i alternatiiv

Diffit - töölehtede koostamine

Veed - video GPT

Whimsical - graafikute GPT

esmaspäev, 12. august 2024

Digital Teaching Essentials in Nice. Saabumine ja 1. päev.

Saabumine.

Nizzas (või siis Nice's) on augusti alguses hooaeg. Sel ajal on kõike natuke liiga palju - inimesi, kuumust, niiskust, hindasid.

Siiski on see Belle Epoque ajastu pärl oma türkiissinise merega ja muretu kuurorti-atmosfääriga kahtlemata võluv.

Nizza maamärk hotell Le Negresco

1. päev

Õppeprogramm on euroopalikult pingevaba: hommikuti neli tundi + mõned vabatahtlikud turismiatraktsioonid.
Õppetöö on samuti euroopalik, s.t. pigem selline organiseeritud ja turvaline sotsialiseerumine ja mitte nii väga pingutus väljakutsuvate õpieesmärkide nimel.

Tutvustati töövahendeid (whatsapp, gmail jms) ning tegime näpuharjutused Padletis ja Figmas (IT-crowd'i tööriist, aga haridusele forever(?) tasuta!)

Detect a lie - selles olin ma päris osav:)

laupäev, 10. august 2024

Game Based Learning - Kokkuvõte (Aive ja Laura)


Täna, 10. augustil lõppes meie koolitus Game Based Learning. Viimasel päeval tutvustasid kõik kursusel osalejad oma koole ja eelnevaid projekte. Meiega koos olid nii põhikooli-, gümnaasiumi- kui ka ametikooliõpetajad. Järgnevalt jagasime koolitajale tagasisidet ning pakkusime välja uusi ideid, mida tulevikus rakendada. Viimaks sai iga osaleja tunnistuse kursusel osalemise eest.




Taustal geiser Strokkur.

Päeva teises pooles käisime Golden Circle bussituuril. Tuuri käigus nägime Islandile omapäraseid geisreid. Kuulsaim neist on Strokkuri geiser, mis purskab iga 3-5 minuti järjel. Seejärel külastasime Gullfossi juga, mille vaatepilt oli tõeliselt võimas. Tuuri viimaseks peatuseks oli Põhja-Ameerika ja Euraasia laamade lahknemispaik, mis on samuti ainulaadne vaatepilt. 

Gullfossi juga küljelt

Juga otsevaates.

Üks vaade laamade lahknemispaigast.

Toimunud koolitusnädal oli uudne ja põnev! Saime mitmeid uusi ideid, mida tundides katsetada. Nüüd ootab ees vaid kojulend.

reede, 9. august 2024

Game Based Learning - 5. päev (Aive ja Laura)

 

Neljapäeval, 8. augustil toimus koolituse eelviimane ehk 5. päev. Täna keskendusime mängude testimisele ja tagasiside andmisele. Kõik koolitusel osalejad esitlesid teistele nädala jooksul loodud mänge, millele kaaslased tagasisidet andsid. Näiteks tuntud kirjandusteose "Faust" kohta loodi detektiivimäng.

Tagasisidest rääkimisel rõhutas koolitaja, et positiivne tagasisidestamine annab parema tulemuse ehk innustab õpilast tegutsema. Saime seda ka ise katsetada. Esmalt joonistati inimene negatiivse tagasiside saatel, mille kohta joonistaja hiljem ütles, et see pärssis tema tegevust. Teisel korral joonistati maja positiivse tagasiside ja konstruktiivse kriitika saatel - joonistaja oli positiivselt meelestatud ning see innustas teda veel rohkem pingutama.


Õhtul linnas jalutades kõndisime mööda ajalooliselt olulisest hoonest - Höfði House. Selles majas kohtusid 1986. aastal Mihhail Gorbatšov ja Ronald Reagan. Samuti just selles majas tunnustas 1991. aasta augustikuus Island Balti riikide iseseisvust. 

neljapäev, 8. august 2024

Game Based Learning - 4. päev (Aive ja Laura)

Kolmapäeval, 7. augustil ehk koolituse 4. päeval olime taas Islandi ülikooli ruumides. Tänane päev algas mälumänguga. Mälumängu küsimused olid jaotatud kuute kategooriasse: tsitaadid, kirjandus, muusika, karakterid ja kuulsad inimesed, piltmõisatused ja ajalooliste sündmuste kronoloogiline järjestamine.

Järgnevalt saime ülesandeks ise koostada oma õpilaste teadmistele vastavaid viktoriiniküsimusi. Küsisime teiste kursusel osalejate käest küsimusi näiteks Eesti saarte arvukuse kohta. Naerda saime eesti keelsete keeleväänajate üle. 

Koolituspäeva teises pooles rääkisime väärtustest, mis on õpetajale ja õpetamisele olulised. Vastasime kolmes rühmas kolmele küsimusele:

  1. Milliseid väärtusi annab õpetaja õpilastele edasi?
  2. Mis on õpetaja eesmärgid?
  3. Milliseid väärtusi ei ole sobilik edasi anda?








Pärast koolituspäeva oli mõnus tagasi kesklinna poole jalutada, sest ilm oli Islandi kohta mõnusalt soe ja päikseline.

kolmapäev, 7. august 2024

Game Based Learning - 3. päev (Aive ja Laura)

3. päev Reykjavikis viis meid Islandi ülikooli hoonetesse. Täna keskendusime rollimängudele. Koolitaja viis meiega läbi detektiivimängu, kus saime mõneks hetkeks kehastuda 19. sajandi Londoni inimesteks. 

Täna saime teada, kui oluline on klassis rollimängu läbi viies mäng korralikult planeerida. Tähtis on mängu jaoks välja mõelda eripäraga tegelased.

Hiljem saime kahes rühmas ise koostada etteantud teemade põhjal rollimängu olustiku ja tegelased. Need rollimängud sobivad rohkem vanemate klasside õpilastele, kes võtavad julgelt vastu loomingulisi väljakutseid.



Päeva teise pooles viis koolitusel osalejate tee ühiselt 50 kilomeetri kaugusele Blue Lagooni. Seal saavad inimesed puhata ja lõdvestuda termaalvees, seal hulgas nautida looduslikke näomaske.








esmaspäev, 5. august 2024

Game Based Learning - 2. päev (Aive ja Laura)

Esmaspäeval, 5. augustil sai alguse töine koolitusnädal Reykjavikis. Täna tutvusime mängude loomise teoreetilise poolega. Mängudest rääkisime peamiselt kolmest kategooriast - lauamängudest, rollimängudest ja questing-ust. Questing tähendab mänge nagu maastikumäng ja aardejaht.

Grupitööna viidi meiega läbi erinevaid mänge, mida on võimalik kasutada nii laste kui ka täiskasvanute seltskonnas. Peale teooriaosa ning mängimist saime ülesandeks luua oma õppeainetest ja õpilastest lähtuvalt õppemäng. Nädala jooksul arendame oma mänge edasi, et neljapäeval need ühiselt grupis proovile panna.





Vaade ühelt järve poolelt teisele.


Pärastlõunal kõndisime giidi saatel Reykjaviki linnas ringi, nautides peamisi vaatamisväärsusi. Kahe tunni jooksul nägime vanasadamat, parlamendihoonet, ülikoolilinnakut, kõrgeimat kirikut ning taas vikerkaare värvides tänavat. 

Linnatuuri käigus saime näiteks teada, et Islandi parlamendis on 63 liiget. Veel ka seda, et õhtuti enne magamaminekut meeldib kohalikkele käia ujumas ning peale seda jäätist söömas (ka talvel!).



Hallgrimskirkja ja Leif Eriksson, esimene eurooplane Põhja-Ameerikas.

pühapäev, 4. august 2024

Game Based Learning - Saabumine Islandile ja 1. päev (Aive ja Laura)

Tervitused Reykjavikist, Islandilt!

Meie teekond sai alguse 3. augusti varahommikul. Esimene lend viis meid Tallinnast Riiga. Riiast istusime Reykjaviki lennule, mis kestis 4 tundi.

Peaaegu kohal.

10 kilomeetri kõrgusel õhus oli koguni -53°C külma, lennuki maksimum kiirus oli 885 km/h. Kogu lennureisi pikkus oli ligi 3000 km. 

Keflaviki lennujaam võttis meid vastu õhupallide ja +11°C tervitusega.


Keflaviki lennujaamast Reykjaviki jõudmiseks sõitsime bussidega nr 55 ja nr 1. Bussipileti hind oli kohalikus väärtuses 2400 krooni ehk ligikaudu 16 eurot. Pileti sai osta bussist seest ning see kehtis 2 tundi.

Ärkamisest hotelli jõudmiseni kulus ainult 12 tundi. 12 tunni jooksul jõudsime Euraasia laama keskelt Põhja-Ameerika laama äärde.

Hotellis saime üllatuse osaliseks - kraanist tulev termaalvesi võib olla koguni 80 kraadi kuum!