pühapäev, 25. veebruar 2024

Ra neljas Ii nädal

Esmaspäev - Teisipäev (19.02 - 20.02)


Olin haige ning mu päevade sisu ei olnud kuigi tihe.


Kolmapäev (21.02)


Päev algas väga rahulikult. Koolis võtsin osa kõikidest tundidest peale kehalise kasvatuse, sest olin endiselt veidi tõbine. Klass läks suusatama ning seda poleks ma oma äsja ravitud tervisega teha saanud. Koju jõudes tervitas mind plaan minna suvekoju ning pärast seda mägisuusatama. Nüüd on ka minul nädalavahetust oodata ning ma loodan, et seekord mind tõbi ei võta.


Neljapäev (22.02)


Eelnev õhtu ei tulnud mul väga und, seega olen päeva jooksul olnud väga väsinud. Käisin kooli tühjade tundide ajal jälle jõusaalis ja tunnen, et olen juba täie tervise juures. Mul on vaja laupäevaks terveks saada, sest siis tuleb meil suur ettevõtmine. Intriigi lisamiseks ma ei ütle, kuhu me lähme.


Reede (23.02)


Päev algas täpselt samamoodi nagu iga teinegi koolipäev. Lõuna ajal saime mina ja Erik kutse minna sööma autoga. Me muidugi nõustusime, kuid ei oodanud, et istume sisse teslasse. See oli väga äkiline ning väga lõbus selle sees istuda. Koolis sai söögiks “kinkkukiusaus.” See maitses mulle väga ning saime ka mandariine. Pärast kooli läksin ma otse jõusaali ning jäin huviga järgmist päeva ootama, sest me lähme homme suusatama. Õhtul tegime muidugi ka sauna ning pärast seda otse magama.


Laupäev (24.02)


Nüüd oli käes see päev, kus lõpuks saan ma kogeda Soome mägesid. See oli väga lõbus. Ma sõitsin kõikidest nõlvadest alla ning sõitsin ka metsas. See oli tõesti väga lõbus. Samas pärast kõike seda suusatamist olid mu jalad nii paistes, et kui ma suusasaapad jalast sain, tundsin füüsiliselt, kuidas mu jalg paisus. Õnneks mu jalad veel endiselt töötavad, kuigi nad on veidi valusad. Sama päeva õhtul korraldasime Soome sõpradega väikese olemise. Rääkisime seal juttu, mängisime kaarte ning ma sain isegi ühe inimese juurde, kes oleks huvitatud eRasmuse programmist Eestisse. Lisaks kaks soomlast, kes tulevad oma vabast ajast suvel Eestisse ning me näitame neile Eestit.


Pühapäev (25.02)


Pühapäev oli väga rahulik päev, midagi suurt väga ei juhtunudki. Ma käisin hommikul sama grupiga, kellega eile aega veetsin ka pitsat söömas, kuid pärast seda oli mu pühapäev suhteliselt tühi. Õhtul tegime ka sauna ning esimene kord sain ma ise saunas leili visata, sest olin saunas täiesti üksi, kuna Jaako oli enne mind juba käinud.

Ii neljas nädal - Erik

 Esmaspäev (maanantai 19.02)


Käisime see päev koolis ning jõusaalis


Teisipäev (tiistai 20.02)


Koolis käimine ning jõusaal


Kolmapäev (keskkiviikko 21.02)


Läksime kooli, nagu ikka, kuid seekord oli meil see erinevus, et läksime suusatama kehalisekasvatuse tunnis. Me pidime üsna kaugele minema, seega - nagu alati - läksime sinna ratastega. See päev oli päris nadi ilm, polnud üldsegi külm kuid kõik rajad olid paksult lund täis ning sinna minemine oli päris vaevaline, sest lumi polnud ainus millega pidime võitlema. Me pidime sõitma mööda künkaid ning minema silla alt läbi. Ma olin vahepeal päris maas, kuna pole sellise lumega sõitmise kogemust, kuid siiski jõudsime kohale. Seal oli mingisugune väike hoidla, kus hoiti suusatamise tarvikuid. Seal olid ka mets ja järv ja metsa sees rajad, mis olid erineva pikkusega. Mina sõitsin ühe Karliga kahe kilomeetrist rada ning puhusime juttu samal ajal. Pärast suusatamist läksime ratastega koju, ainus jama oli selles, et terve selle aja oli lund sadanud, ja sadas ikka veel, nii et rattad olid lumega kaetud ja teed olid paksu lumekihi all. Terve see aeg sadas ning lõpuks, kui Eemiliga ta kodu juurde jõudsime. Meie rattad olid üleni lumised, kuid tema ratas lakkas sootuks töötamast. Panime rattad tuppa sooja, mitte õue, nagu tavaliselt.


Neljapäev (torstai 22.02)


See päev oli meie viimane rootsi keele tund, mis oli väga kurb, kuna see oli meie lemmik tund seal. Lisaks sellele läksime mina ja Eemil uuesti nuorteniltale. Seekord olid meiega kaasas Rasmus ja Konsta, Konsta oli meid autoga sinna toonud, kuid Rasmus oli ise oma autoga tulnud. Sellel korral nuorteniltal olid kaks naist, kellega me pidime laulma kiriku laule. Ma andsin endast parima ja laulsin kaasa, isegi kui ma kõigist sõnadest aru ei saanud. Sõime ning pärast viis meid Konsta meid edasi jõusaali. Olen ekstrovertne inimene nii, et mulle meeldivad sellised sündmused, kus saab inimestega suhelda, eriti siis, kui saad midagi uut teada. See jäi kahjuks viimaseks nuortenilta päevaks reisi jooksul.

See oli väga hea ja eriline kogemus, mida soovin, et ka Ra oleks kogenud.


Reede (perjantai 23.02)


See oli ilmselt mu kõige lemmikum päev üldse. Pärast kooli oli meil Rasmusega kokkulepitud minna sõitma. Mina Eemil ja Rasmus alustasime sõitu kuskil kell 8. Me panime Soome muusikat valjusti kõlarist,mis asus auto pakiruumis. Ma alustasime sõitu kõige pealt poe poole. Me läksime poodi, et osta juua tee peale. Ma ostsin sellist energiajooki nimega Prime, ostsin punase ja sinise. Sinine Prime oli parem. Siis sõitsime edasi staadioni poole. Staadionil kohtusime Valteriga. Seejärel suundusime tema koju, kus ta vahetas riided ja sõi. Edasi suundusime pitsa kohta, kus sõime ainult mina, Eemil ja Rasmus. Ma tellisin nende soovitatud kebabi pitsat ja see oli üks paremaid pitsasid, mis ma eales söönud olen. Pitsakohta tulid ka Teemu ja teised tema sõbrad. Me istusime seal natuke ning vestlesime. Seejärel suundusime Oulusse. Autosõit oli tore, rääkisime maailmaasjadest, kuulasime muusikat, laulsime kaasa ja igast muud. Oulusse jõudes parkisime auto ja läksime kõnnakule, kus me rääkisime üksteisega ja vaatasime linnas ringi. Me ei kõndinud eriti kaua võibolla kuskil pool tundi. Me käisime mingi kiriku ja kuju juures ning läksime tagasi. Ilm oli väga halb kõikjal oli lumine ja pime, pidime kogu aeg ette vaatama, et me ei kukuks. Siis me läksime uuesti poodi ning ostsime pepsit, siis läksime vaatasime kooli, kuhu Rasmus oleks pidanud minema, kui ta oleks Oulusse isa juurde kolinud. Peale seda sõitsime tagasi Iisse, kuid kõigepealt viskasime Valteri ära ja alles siis viis Rasmus minu ja Eemili koju. Jõudsime tagasi kell 1 või 2, mis tähendab, et olime ära viis tundi. See päev oli täis lõbu ja uusi teadmisi. Tahaksin midagi sellist uuesti teha.


Laupäev (lauantai 24.02)


Käisime jõusaalis ja saunas. Mängisime perega kaarte


Pühapäev (sunnuntai 25.02)


See päev oli päris sündmusterohke, nimelt Eemili vanem vend tuli külla. Tema viis meid autoga järve äärde, seal tegime talisuplust. See oli minu esimene kord, kuid vaimustav kogemus, kuid kahjuks oli väljas ainult 0 kraadi ja seega nelja kraadine vesi ei paistnud nii soe nagu oleks pidanud. Eemili venna sõbrad olid ka seal. Sõitsime koju ja soojenesime üles ning pärast käisime jõuksis ja siis saunas.