laupäev, 20. aprill 2024

Lühiajaline õpiränne Kouvolas Ave&Elis

 14. päev - lahkumine

Ärkasime kell 10 ja pakkisime viimased asjad veel ära. Sõime perega hommikust ja siis jätsime väikese venna Noahaga ning koera Nessuga hüvasti. Isa sõidutas meid rongijaama ja Mona tuli kaasa. Jõudsime sinna varem, nii et läksime kohvikusse. Sõime küpsiseid ja tegime viimased kaardimängud. Mona saatis meid rongile ära, tegime kalli ja ütlesime head aega. 

Rong väljus 12.14 ja pidi jõudma Helsingisse 13.40, aga järsku jäi rong seisma umbes kell 13.10. Tuli välja, et oli õnnetus juhtunud. Täpselt ei saanud aru mis, aga keegi oli meie eesoleva rongi alla jäänud. Kogu rongiliiklus oli peatatud ja me olime sunnitud seal lihtsalt ootama. Rong hakkas liikuma uuesti umbes kell 3 seega me jäime laevast maha. Järgmine laev läks 16.30 ja olime väga motiveeritud sellele jõudma. Kohe kui jõudsime Helsingi rongijaama võtsime takso ja ruttu läksime sadamasse. Ostsime uued laevapiletid, veidi oli probleeme paberitega, aga lahendasime need kõik. Me jõudsime laevale viimasena ja olime väga jooksnud. Meil vedas sellega, et töötaja oli mega tore. Meid kiiresti eskorditi laevale tänu temale.

Laevas sõime, rääkisime juttu ja tegime koos blogi. Sadamas ootasid meid meie vanemad. 




Lühiajaline õpiränna Kouvolas Ave&Elis



 13. päev - Bowling ja filmiõhtu

Hommikul, kui bussile kõndisime hakkas transpordi app meile segast viskama ja oleksime peaaegu bussist maha jäänud. Esimeseks tunniks oli kunst, kus joonistasime oma südamekaarte ja pärast tundi, kuna oli meie viimane koolipäev, soovis õpetaja meile turvalist koduteed ja toredat vaheaega. 

Psüholoogias tegime ühe veebilehe uurimist ja rääkisime Kouvolas olevatest kriisi abipunktidest. Tunni lõpus tuli õpetaja meie juurde ja ütles meile, et ta oli väga rõõmus, et otsustasime tema tundides osaleda ja, kiitis kui tublisti me tunnis kaasa tegime. Õpetaja ise väga hästi inglise keelt ei osanud nii, et tal oli paberil kirjutatud sõnum, mis ta meile öelda tahtis ja see oli nii armas temast, et tõi peaaegu pisara silma. See polnud esimene kord, kui ta oli üritanud tunnis meid aidata paremini aru saada üritades meile inglise keeles ülesannet selgemini selgitada.

Pärast kooli käisime veel poes, et lõunaks snäkke osta ja, siis suundusime bowlingusse. Lisaks meile ja Monale oli ka meiega bowlingus Ella, ja koos oli meil väga naljakas ja tasavägine tund aega bowlingut. Peale seda läksime ja tegime veel viimase käigu Veduri kaubanduskeskusesse ja, siis suundusime koju, kus isa oli teinud meile maitsva õhtusöögi. Nende vanaema oli kaasa andnud meile kingi, ühe muumi küpsisekarbi.

Peale sööki otsustasime filmi vaadata. Filmi valimisega läks väga kaua, aga lõpuks leidsime ühe, mida vaadata tahtsime. Filmi poolepeal pidi Ella kahjuks koju minema. Peale filmi otsustasime veel lauamängu nimega Skipbo’t mängida. Mäng oli nii põnev ja naljakas, et venis kuni kella 2.30ni.



Lühiajaline õpiränne Kouvolas Ave&Elis

 12. päev - poodlemine 

Koolipäev oli lühike sest viimane tund jäi ära kuna koolis toimus mingi loeng. Me saime ruttu Monaga kokku ja läksime linna. Me tahtsime käia läbi normali poest, osta endale ja lähedastele asju. Ostsime komme, näohooldus asju ja veel igasugust kraami. Olime seal peaaegu tund aega.

Pärast seda läksime jälle sushi buffetisse, kus sõime kõhud väga täis. Sealt edasi läksime ruttu koju ja kodus saime olla umbes 10 minutit. Me läksime koos isaga edasi tema töökohta. Me tahtsime Elisega uuesti nende käsitööpoodi külastada, et endale ka ehted teha. Elis tegi endale sinised hõbedaga kõrvarõngad ja mina käevõru koos kirjaga. Sain alumiiniumi plaadile ise ka südame toksida. 

Peale seda läksime koju ja veetsime perega aega.