laupäev, 21. oktoober 2023

Develop your First Self-Paced Online Course - Laupäev, 7. reisi päev.

 Laupäev oli vihmane nagu kahele elmisel päeval koolitusel jutuks oli. Nagu juba mainisin nihkus laupäevane tegevus reede peale. Seega saime ise oma aega planeerida ja käia veel neis kohtades, mis käimata või soovisime veel kord kogeda. Olime küll saanud hoiatuse, et hotellist mitte väga kaugele minna, võtsime siiski riski. Esmalt sõitsime kilpkonnadega ujuma. See oli ikka nii põnev kogemus. Kui rannast l ahkuma asusime, saabuski vihm.  Sõitsime vaatama järgmist randa. Kõik rannad, küll üksteisele väga lähedal on ikka väga erinevad. Astusin korraks autost välja ja kogesin siis vihma. selline teist moodi. nagu palli moodi piisad oleks alla kukkunud. ja siis minu peal katki läinud ja vett välja lasknud. Põnev kogemus.

Äikest ja müristamist kogesime ka. Esmalt kilpkonna rannas, sealt just lahkusime, kui hakkas müristama ja siis pärast ka, kui Willemstadi poole tagasi seiklesime. 

Käisime söömas Williwoodis, mis on ka üks kolmest olulisest söögikohast saarel.

Vaatasime üle veel mõned ning sõitsime Willemstadist mööda, uudistasime linna teisi piirkondi, kuhu jalgsi ei jõua. 

See rannas käimine võib kõlada naeruväärselt aga selles niiskes kuumuses lihtsalt peab end vahepeal jahutama. Ja need rannad on neil ka vaatamisväärsustena kirjas.


Pühapäeval alustasime tagasisõitu. Kahjuks kõik siiski viperusteta ei läinud. Hollandis oli nii tugev udu, et lend lükati edasi ja Pariisis me oma järgmisele lennule ei jõudnud. Samal päeval oli paks udu olnud ka Tallinnas.  Lootus planeeritud ajal koju jõuda luhtus, õnneks tehti meile uued piletid järgmiseks päevaks ja saime tagasi järgmise päeva lõunal. 


Develop your First Self-Paced Online Course - Reede. 5. Koolituse päev

Reede korraldati pisut ümber. Meie giidiga ekskursioon oleks pidanud toimuma laupäeval. Ilmaennustus lubas aga vihma ja võimalusel ka äikest. Seega tehti kiired ümberkorraldused ja esmalt pisut üle tunni kestnud jalutuskäik linnas ja siis koolipäev, mis lõppes kokkuvõtete ja tunnistuste andmisega.
Esmalt osalema pidanud 13 osalejast oli siiski kohal vaid 8. 

Kui koolitusele registreerusime, ei olnud kuskilt võimalik lugeda, et põgusalt puudutatakse AI teemat. Põgusalt sai sellestki räägitud ja mõtted, kuidas AI-d tunnis ära kasutada liikuma pandud. Lisaks vestlused kolleegidega hommikul enne tundi ja päeva lõpus enne lahkumist. Üheks arutelu teemaks oli ka erivajadustega õpilste kaasamine ja sallimise teema.






















OpenAI, the latest digital trend was of course talked about this week.

The latest info regarding teaching:

Website -> incl. a guide/landing page for teachers https://openai.com/blog/teaching-with-ai 


Website-> to find more apps than ChatGTP     https://topai.tools/s/AI-tools-database 









Kui koolipäev läbi, kiirustasime Hato koobastesse, et enne sulgemist veel jõuaks tutvuda. Seejärel sõitsime Curacao Rif Mangrove parki.