pühapäev, 28. juuli 2024

Microsoft for education - Barcelona - Risto - Koolituse neljas ja viies päev ning laupäevane vaba aeg

 

Vaade Tibidabo tipust

Neljanda päeva sisuks oli CosmoCaixa teaduskeskuses nähtu ja kogetu põhjal
luua mõned ülesanded ja tegevused õpilastele, mis sisaldaks eelnevatel päevadel õpitud programmide kasutamist. See toimus rühmatööna, teiste õpetajatega koostöös, mis võimaldas ka praktiseerida erinevaid andmete jagamise meetodeid. Näiteks, kuidas jagada omavahel pilte. Eriti kuna eri riikides, eri koolidel on süsteemiadministraatorid lähenenud teatud piirangute kehtestamisel erinevalt. Eks sellised piirangud ole vajalikud turvalisuse säilitamiseks, aga teeb organisatsioonidevahelise koostöö mõneti keerulisemaks.
Tempel Tibidabo tipus

Tunni lõpus pidi ka neid tegevusi kõigi ees ka esitlema, et mis tegevusi planeeritud siis sai.

Päeva teises pooles, vabal ajal, sai teiste õpetajatega koos mindud Barcelona lähedal asuva Tibidabo mäele, vaadet nautima ja sealse kirikuga tutvuma. Vaated mida seal näha sai olid tõesti imelised. Barcelona linna mastaap on ikka hoopis midagi muud.

Viiendal päeval tutvusime põgusalt ka teatud Microsoft Teamsi võimalustega. Loomulikult kuna Teams on juba paljudel tuttav tööriist, siis tutvusime pigem spetsiifilisemate ja vähem tuntud nüanssidega.

Põhi aur viiendal päeval läks hoopis kokkuvõtliku tegevuse peale. Aga see harjutus sisaldas ka ühe Microsofti tööriista õppimist. Nimelt oli meil vaja luua video programmiga MS Clipchamp. See on siis videotöötlus programm, mis on loodud olema pigem lihtsam, aga siiski üpris võimekas tööriist video montaaži loomiseks. Saigi siis loodud lühike 1 minuti pikkune videoke kus sai nädala jooksul kogutud materjali kasutatud. Kui videod valmis, said kõik üksteise videoid näha, mis olid kõik väga põnevad ja ägedad. Igaühel oma stiil ja fookus.

Koolituse lõpuks oligi veel jäänud teha tilluke testikene ja kätte saada tunnistus koolituse läbimise kohta.

Minu hinnangul oli koolitus pigem lihtsam ja algelisem, kui mida mina oleksin oodanud. Sama arvamust oli ka teiste koolitusel osalejate seas kuulda. Samas, pean tõdedma, et siiski sai ka uusi asju õpitud. Sai teiste õpetajatega muljeid jagatud, kuidas mujal maades asjad toimuvad ning mis meetodeid ja tööriistu nemad kasutavad.

Sitges Rand
Kui koolitus läbi ja tunnistus käes, sai preemiaks viiekesi Barcelonast natukene edela suunas asuva linna Sitges randa mindud. Rand oli väga mõnus ja eriti mõnus oli seal vahemere soolases vees ujuda. Nautida päikest ning tutvuda ka kohaliku linna elu oluga. Barcelonaga võrreldes oli seal palju rahulikum, puhtam ja mõnusam.

Laupäevane päev sai veedetud tehes Barcelonas veel viimaseid tutvumisringe hop-on hop-off bussiga linna avastades. Selle käigus sai näha veel erinevaid Antoni Gaudí poolt loodud hooneid, FC Barcelona staadioni, Christopher Columbuse monumenti, Arc de Triomfi ja palju muud. Kogu linnale selle hop-on, hop-off bussiga ringi peale tegemine võttis tegelikult päris palju aega, et isegi ei jõudnud kõike lähemalt vaadatagi.

Üldiselt oli reis väga äge. Algul oli natukene harjumatu üksinda, tundmatule maale minna, aga see tunne läks üpris kiiresti üle. Koolitusel oli teatav kasutegur, olgugi et oleks tahtnud intensiivsemat. Sai uusi haridusvaldkonna tutvusi mitmes eri riigis üle euroopa. Ja näha kõike muud ägedat, mis Barcelona pakkuda suutis. Igatahes jäin väga rahule selle Erasmus+ koolitusreisiga.