kolmapäev, 17. aprill 2024

ICT and Outdoor Teaching and Learning-kolmas päev

 Tänane päev oli rohkelt emotsioone pakkuv-saime nii päikest, vihma kui ka isegi rahet.

Koolitust alustasime meemide tegemisega. Kõigepealt vaatlesime Rembrandti kunstiteostest tehtud meeme ning seejärel oli meil ülesandeks luua ka ise üks koolitusega seotud meem. 

                                                                Meie tehtud meem:

 
                                                            Taani õpetajate meem:


Järgnevalt saime kiirkoolituse videote ja piltide tegemisest ning fototöötlusest Canvas, Seejärel suundusime õue geomeetrilisi kujundeid otsima ning kasutasime selleks Padleti keskkonda. Lõpetuseks tegime video Capcut´i keskkonnas. Meie tehtud video tuli välja selline:




Peale koolitust toimus meie rühmale vanalinnatuur. Siin mõned pildid tantsivatest majadest ja skinny bridge´st. Skinny bridge alt tuleb paadiga läbi sõita neil, kes tahavad elu lõpuni õnnelikult koos elada.




Õhtuseks kultuuriürituseks valisime Hortus botaanikaaia külastuse.




Lühiajaline õpiränne Kouvolas Ave&Elis

 11. päev - Saunatamine

Täna oli jälle üks rahulik koolipäeva hommik kuna saime jälle veidi kauem magada. Seekord proovisime hommikul nii, et Mona läks meist 1 tund varem kooli ja läksime ise kahekesi. Jõudsime kooli ilusti ja tundides sai ka ilusti õpitud. 

Tänaseks oli meil plaanis tulla pärast kooli koju, süüa väike lõunasöök ja, siis minna saunatama. Läksime Tykkimäen Sauna, kus on ühissaunad ja järv kõrval, kuhu saunast minna saab. Saunas oli väga mõnus ja saime korralikult seal mitu korda istutud. Järve kastsime ennast ka, vaatmata külmale ilmale ja tuulele, mis praegu igalpool on. 

Pärast tükk aega saunatamist läksime McDonalds'isse koos ja sõime ühe toreda õhtueine koos. Koju jõudes olime nii väsinud, et läksime kohe voodisse pikutama.




Lühiajaline õpiränne Kouvolas Ave&Elis

 10. päev - Kool ja kokkamine

Täna oli pikk ja veniv koolipäev. Soome keele tundides arutasime kirjandus teemadel, psühholoogias rääkisime stressist ja täitsime töölehti, kunstis tegime varem alustatud tööd edasi ja siis võtsime uue teema (arhitektuur) ning viimaseks inglise keeles tegime ülesandeid ja esitasime kõne rühmades. 

Peale kooli ootasime Mona ja Ella ära ning läksime kõik koos poodi. Tänaseks olime kokku leppinud, et meie kokkame. Me olime selle ise välja pakkunud. Ostsime vajalikud asjad poest ja läksime koju. Ella tuli meiega ja aitas kokata. Me tegime süüa neljakesi ja aega läks umbes 2 tundi. Väga lõbus oli, kuulasime muusikat, laulsime kaasa, tantsisime ja tegime süüa samal ajal. 

Söögiks tegime kanakottletid koos seenekastme ja makaronidega. Magustoiduks maasika-kohupiima purukook. Toit tuli meil mega hea välja ning saime kiita.

Õhtul vaatasime Mona ja Ella kooliballi videoid. Sõime veel kõrvale vanaema tehtud küpsiseid.