esmaspäev, 22. juuli 2024

Microsoft for education - Barcelona - Risto - saabumine ja koolituse esimene päev

 

Koolituse sisuks on Microsoft 365 paketi paremini tundma õppimine. Tuntud programmide puhul nagu Word, Excel ja Powerpoint keskendutakse rohkem spetsiifilisemate nippide tundma õppimisele. Vähem tuntud programmide nagu Sway, OneNote, MS Stream ja SharePoint puhul keskendutakse rohkem baastasemel tundma õppimisele.

TÜG eesmärkide osas on see seotud Eesmärk nr 6-ga ehk digivahendite- ning pädevuste arendamise eesmärgiga. Valisin selle eelkõige kuna leidsin, et kasulik oleks maksimaalselt ära kasutada koolil juba olemasolevaid vahendeid ja võimalusi. Kuna Microsoft 365 on koolil olemas ja kasutuses, siis tuleb igati kasuks, kui kõiki seal olevaid võimalusi suudetaks ära kasutada.

Barcelonasse saabusin päev enne koolituse algust, nii et õhtul jäi aega ka hotelli lähiümbrust avastada. Lennu kohta mainin ka, et oli küll väike hilinemine Riias, kus toimus ümberistumine. Aga arvestades just hiljuti toimunud CrowdStrike'iga seotud suurima IT süsteemide häirega, mis mõjutas ka lennundust üpris suurel määral, siis väike pooleteist tunnine hilinemine polnud midagi traagilist.

Kui olin Barcelonas hotelli jõudnud, käisin jalutasin Kataloonia Riikliku kunstimuuseumi poole, kust avanes väga kaunis vaade linnale, mis andis aimdust linna mastaapidest. Suur osa linnast paistab üpris ühtlane, ruudu kujuliste kvartalitega, üpris korduva mustriga. Aga siis on linna peal näha mõningaid suuremaid maamärke, mis tulevad väga selgelt esile.


Järgmisel päeval algas juba koolitus. Koolituse esimese päeva eesmärgiks oli tutvustada koolituse sisu, anda infot Barcelona kohta ja tutvuda ülejäänud koolitusel osalejatega. Kõik osalejad tutvustasid ennast ja oma kooli. Osalejad on pärit Lätist, Maltalt, Prantsusmaalt, Poolast ja Slovakkiast. Mõnel oli rohkem kokkupuudet ja seost IT'ga, ja mõnel vähem. Seega, üpris kirju seltskond.