pühapäev, 22. september 2024

Jätkutegevus õpirändele - Soome õpetajad tulid külla

 Sügisel 2023 käisid õpetajad Helen Saarts ja Anu Ratasep Erasmus+ kaudu Curacaol koolitusel. Seal tekkis kontakt ühe Soome kooli õpetajaga, Mirjami Lappalaineniga, kes on Soomes Helsinki-Vantaa piirkonna keeleõpetajate ühenduse nõukogu liige. Tal oli väga suur rõõm kuulda, et meie koolis õpetatakse lastele ka soome keelt.


Aprillis hakkasime tegema plaane, kuidas erinevate Soome koolide õpetajad saaksid meile külla tulla. Külalised tundsid huvi soome keele õpetamise vastu meie koolis, kirjaoskuse õpetamise vastu üldisemalt ja mida meie teeme selliselt, et Eesti õpilaste PISA tulemused on paremad kui Soome õpilaste omad.

Külaskäik sai teoks 13. septembril. Esmalt käisid külalised HARNOs, seejärel tulid nad meie kooli. Loodame, et koostöö Mirjami ja tema kooliga jätkub ka edaspidi ja meil tekivad õpilaste ja õpetajate koostööprojektid ning õpiränded, mis toetavad soome keele õppimist.

Täname õpetaja Kati Bakradze-Panka külastusprogrammi kokkupanemise, õpetajaid oma tundidesse vastuvõtmise ja soome keele õpetajaid Kai Yallopit  ja Kairi Männikud külaliste võõrustamise eest!