pühapäev, 12. mai 2024

Smart Teachers Play More - Kai ja Kairi Reykjavikis

 11.5. Esimene päev - teel Islandile Reykjaviki

Koolitajate eelteatele vastavalt olime pakkinud kaasa soojad ja vihmakindlad riided, sportlikuks kursuseks vajaliku varustuse, varujalanõud ja kõik muu vahelduva ilmaga Islandile sõiduks vajaliku. Nii lahkusimegi Tallinnast kahe suure kohvriga. :) 

Lend Reykjaviki on üllatavalt pikk, kõigepealt 1 tund 40 minutit Kopenhaagenisse, sealt ümberistumisega lend, mis kestis 3 tundi. Kõik möödus sujuvalt kuni kohvrite saamiseni. Nemad olid otsustanud meid maha jätta ja öö Kopenhaageni lennuväljal veeta. Saime Iclandairi abipakikese oma öö veetmiseks - hambahari ja T-särk. Hakkama saime, kuigi suurim soov oli pärast pikka lendu puhtad riided selga panna.

Lennujaamast hotelli sõites pakkus maastik väga suure üllatuse ja andis pidevalt põhjust imestuseks. Peamised värvid olid halli, pruuni ja musta erinevad toonid. Esimest puud nägime alles linna lähedal. Õnneks linnas jalutades leidsime ka värve- tänavad on värvikirevad ja sama võib öelda ka siinsete inimeste kohta- kirevad nii olemuselt kui ka välimuselt. Jõudsime veendumusele, et Island on lahe koht elamiseks- laupäeva õhtuid oskavad nad nautida, naised on kenasti riides ja linn on kaunistatud kirevate jõulutuledega. Selline mõnus õdus tunne. Õppisime, et ajavahe on 3 tundi, arvatava kahe asemel, jagamine (peast) 150ga pole kerge ja esmane mulje, et Islandi maastik on nagu Marsil- kiviklibu ja samblik-ei pea paika. Paar puud on ikka ka!