teisipäev, 14. mai 2024

Eucation For Sustainable Developent in our schools (Anu ja Kai Kalamata) 3. koolituspäev

 Hommik oli taas meie päralt. Tutvusime linnaga, kõndisime päris kaugele, peaväljaku juurde ja tagasi.

Kui õpilased olid koolist lahkunud, oli taas aeg Erasmuse õpilaste, ehk üle Euroopa kokku tulnud õpetajate aeg.

Me oleme kokku tulnud, Rootsist, Eestist, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Hispaaniast, Rumeeniast, Türgist. Loodan, et kõik said kirja. 

Tänase päeva teema oli From the earth to our daily routine. Consumption and sustainabilit, Everything is connected. Energy saving exsamples.

Tänase päeva koolitaja oli Joanna. Ta on nii särav ja sädelev isiksus. Nii energiline, ja pidev nali, mis tõsiste teemadega kaasas käib. Tegime paljusid asju läbi ja siis ta seletas, kuis üht või teist asja lastele lahti rääkida, kuidas iga mängu taga on mõte. Kaiga sai pidevalt mõeldud, et seda saame kasutada, selle võtame käiku, see on lihtsalt äge tegevus. Koolipäev lendas linnutiivul. Pisike kohvipaus oli kõige selle vahel, aga seda ka vaid 10 minutit. 






Kõigist neljast klassist kostus lõbusat vadinat. Meie tund ei toimunud ainult klassis, vaid ka koolis erinevais paigus ja õues. 







Pärast koolituspäeva suundusime kõik koos, 5 sakslast, 4 türklast ja meie Kaiga, õhtust sööma. Mingil hetkel võtsid türklased laulu üles, siis otsisime kõigis kolmes keeles sarnaseid laule. Sepapoisid, Kui sul tuju hea ja Euroopa hümn said ära lauldud ja kõigis keeltes korraga. Seejärel tantsud. 

Meil on nii vahva ja lõbus grupp. Ka hommikusööki satume koos sööma, siis on meiega ka 3 rootslast ja üks prantslane.