neljapäev, 16. mai 2024

Smart Teachers Play More - Kai ja Kairi Reykjavikis: viies koolituspäev

 Päeva algus oli pärast pidu hiline -9.30. Sellest hoolimata oli paljudel uni silmis ja väsimus jalgades. Hommikuse õppesessiooni teemaks oli parimate praktikate jagamine. Ja sisuks ikka mängud ja õpilaste kaasamine. Oli väga erinevaid viise. 





Teine osa - jutuvestmine. Erinevad visualiseerivad ja kaasahaaravad viisid. Olime rühmatöödes ise nii õpetajad kui õpilased. Vahvad kogemused ja kindlasti saab kasutusse võetud. 



Pärast lõuapausi saime teada Islandi koolisüsteemist. Pealtnäha armsa ja positiivselt õpilaskeskse süsteemi taga tundus olevat tükk tühja maad. Pisa tulemused on naljanumber, hindeid ei panda kuni põhikooli lõpuni välja, eksameid ega tasemetöid ei ole. Nad häbenevad oma tulemusi nii keemias kui füüsikas ning teavad, et jäävad teadmistelt alla ka ajaloos ja teistes sotsiaalainetes. Ujumine ja sport on see, millele kindlasti kohustuslikult rõhku pannakse. Hmmm... 





Koolipäev lõppes Erasmus kontaktide deitiga. :) Kontaktidest huvitatud istusid ringis ja tutvustasid oma koole, taustu ja soove. Trikoovooru veel polnud. See tuleb koos täpsema Format-küsimustikuga.