esmaspäev, 13. mai 2024

Smart Teachers Play More - Kai ja Kairi Reykjavikis: esimene koolituspäev

Täna saime päevale värvi juurde - algas kursus, kuhu olime Islandil tulnud. Koolituskohta kogunedes sai selgeks, et meid on siin sellel kursusel päris palju. Kursusel on mitmed harud, osa on koos ja ka samad koolitajad tegelevad erinevate rühmadega. Põhijoon on aga liikumine, heaolu ja meeleolukas lähenemine õppimisele. Koolitajad on selgelt oma ala asjatundjad - energilised mõnuga õpetajad. Ootame põnevusega!

Läbi kehekeele harjutuste õppisime ka islandi keelt. No oli ikka päris raske hääldada, üllatuslikult on sõnalõpu armas topelt L hoopis vihane kurgukurin. 

Omapärane on kursuse kommunikatsioon, mis toimub ainult Whatsappi grupis. Kursuse kava ja kogu info saabub sammhaaval ja alles nüüd kohale saabudes. Aga nagu täna koolitajad ka islandi kultuuri ja käitumist tutvustasid - loodusest sõltuvalt tuleb pidavateks muutuseks valmis olla. 

Islandlane ise kirjeldas, et tüüpiline islandlane enne tegutseb ja siis küsib luba. Ehk siis tegu on spontaansete inimestega, kes väga asjade üle ette ei muretse. Samuti saime teada, et Islandi lapsed on iseseisvad- juba kuueselt liiguvad nad tänaval iseseisvalt ringi. 

Mida õppisime - ole julge ja tegutse, liigu ja liiguta!