kolmapäev, 24. juuli 2024

Microsoft for education - Barcelona - Risto - Koolituse teine ja kolmas päev



 Teisel koolituse päeval hakkasime tõsisemalt õppima MS programmide võimaluste kohta. Näiteks õppisime kuidas MS Forms programmiga luua teste, mida õpilased saaksid täita. Või kuidas MS OneNote  programmiga õppematerjale luua, kuhu saab ka Forms'e integreerida. Või kasvõi lihtsalt enda jaoks mingeid märkmeid organiseerida OneNote'is.

Peale õppetööd oli vaba aega, ning õhtupoole oli organiseeritud koolitusel osalejatele jalutuskäik Vila de Gràcia piirkonnas. Enne sinna piirkonda jõudmist aga nägime ära ka arhitekt Gaudi poolt loodud hoone Casa Batlló. See oli väga selgelt eristuv hoone, mille välimus põhines draakonil mille Püha Jüri (Sant Jordi) Printsessi päästmiseks tappis.

Peale seda Gaudi loomingu nägemist jõudsime Vila de Gràcia piirkonda, mis oli vanem piirkond. Tänavad kitsamad. Hooned eri kõrguselised, vastavalt sellele, kui vanad nad olid. Selle piirkonna üheks märkimisväärseks eripäraks olid ka seal olevad platsid, kus õhtusel ajal toimus kohalike väga aktiivne seltsielu.

Koolituse kolmas päev sisaldas endas käiku CosmoCaixa teadusmuuseumis. Seal sai näha ja teostada erinevaid katsetusi füüsika kohta. Oli näitus ka helifüüsika seosest matemaatikaga. Või sai näha terraariumi, kus olid troopilist vihmametsa võimalik kogeda. Lisaks vihmametsa kuuluvate taimedele, oli seal ka mõned linnud, loomad, kalad ja putukad. Aga üldisemalt, avaldas minule kõige rohkem muljet selles muuseumis sealne fossiilide hulk.

Peale teadusmuuseumit oli jällegi vaba aeg, või kellel oli nii planeeritud, oli ka võimalik kultuurilist tegevust läbi viia. Seda tegin ka mina. Olin valinud külastada Poble Espanyol linnakut. See on siis loodud olema näide tüüpilisest Hispaania vanalinnast. Kusjuures, sealsed hooned olevat pärit päris vanalinnadest, eri Hispaania piirkondadest. See linnak oli jaotatud viieks eri piirkonnaks, näiteks Lõuna-Hispaania piirkond, või Läänemere äärne piirkond jne. Sedasi oli võimalik kogeda eri piirkondade vanalinnade arhitektuuri, ühes kohas koos.